Kořenovou zeleninu očistěte a nastrouhejte na hrubém struhadle.
Hovězí maso důkladně prošpikujte slaninou tak, aby nevyčnívala. Do většího pekáče vložte třetinu
zeleniny, prošpikované maso a koření. Zalijte rozpuštěným máslem.
Maso zasypte zbytkem zeleniny a nechte v chladu alespoň přes noc.
Troubu předehřejte na 160 °C. Vložte do ní pekáč s masem a zeleninou. Pečte 10 minut bez podlévání.
Osolte a podlijte vroucí vodou nebo vývarem. Za občasného podlévání pečte doměkka.
Upečené maso s kořením vyjměte. Zeleninu rozmixujte dohladka.
Mouku rozmíchejte ve smetaně s mlékem. Vlijte do rozmixované zeleniny a nechte chvíli provařit.
Osolte dle potřeby a případně dochuťte kysanou smetanou. Omáčku můžete také mírně přisladit. Maso
nakrájejte na plátky, polijte omáčkou, ozdobte brusinkami a plátky citronu. Ideální přílohou jsou
domácí houskové knedlíky.